Hyppää sisältöön

Hinku-teko

Suomen ympäristökeskus valitsee noin joka kuukausi kuukauden Hinku-teon. Hinku-teot valitaan Hinku-verkoston kunnissa toteutetuista toimenpiteistä. Ne voivat olla kunnan, yrityksen, yhteisön tai yksityishenkilön toteuttamia. Palkittu saa diplomin ja julkisuutta.

Hinku-teko -palkinnon valintakriteereinä ovat:

  • kasvihuonekaasupäästöjen väheneminen
  • muut hyödyt kuten energiatehokkuuden ja energiaomavaraisuuden parantaminen, taloudelliset edut, työllisyyden lisääntyminen, yhteisöllisyyden lisääntyminen, käyttö- tai asumismukavuuden parantaminen, positiiviset terveysvaikutukset tai muu hyvinvoinnin lisääntyminen
  • edelläkävijyyden ja aktiivisuuden osoittaminen
  • yhdessä tekeminen
  • päästöjä vähentävien käytäntöjen levittäminen ja tiedon jakaminen

Katso kaikki Hinku-teot 

Hinku-teot

Hiiden opisto Hinkuteko
Hiiden Opisto on kuukauden päästövähentäjä 11.10.2019
Hiiden Opisto on valittu lokakuun Hinku-teko -palkinnon saajaksi. Hiiden Opisto valitsi lukuvuoden 2019–2020 yhdeksi teemaksi Hinku-toiminnan. Opisto edistää tietoisuutta ilmastoystävällisestä elämäntavasta opetuksen ja tiedotuksen keinoin osana Lohjan kaupungin Hinku-toimenpiteitä.
Lue lisää
Hinkupalkinto_Ylojarven_jaahalli_556
Ylöjärven Jäähalli Oy on kuukauden päästövähentäjä 24.9.2019
Ylöjärven Jäähalli Oy on valittu syyskuun Hinku-teko -palkinnon saajaksi. Ylöjärven jäähalli on Suomen ensimmäinen jäähalli, johon on asennettu nykyistä ympäristöystävällisempi, suorahöyrysteinen hiilidioksidipohjainen jäähdytysjärjestelmä digitaalisella ohjausteknologialla.
Lue lisää
Ilmastoareena Hinkupalkinto
Iin IlmastoAreena kuukauden päästövähentäjä 23.8.2019
Iin IlmastoAreena on valittu elokuun Hinku-teko -palkinnon saajaksi. Iin kunta on kutsunut kaikki suomalaiset Iihin, yhteen maamme aktiivisimmista ilmastokunnista, keskustelemaan avoimesti ilmastonmuutoksesta sekä levittämään parhaita käytäntöjä sen hillitsemiseksi. Ulkoilmatapahtuma itsessään tuotetaan mahdollisimman vähäpäästöisesti, hyödyntäen uusiutuvaa energiaa, kestäviä liikkumismuotoja sekä uudelleenkäytettyjä ja -käytettäviä, mahdollisimman pitkäikäisiä rakenteita.
Lue lisää
Hinku teko palkitseminen Kiilto oy
Kiilto Oy kuukauden päästövähentäjä 26.6.2019
Kemianteollisuuden yritys Kiilto on valittu kesäkuun Hinku-teko -palkinnon saajaksi. Kiilto panostaa energiatehokkuuteen ja uusiutuvan energian hyödyntämiseen. Rakennusteollisuudelle tuotteita ja teollisuudelle liimoja valmistavassa tuotantolaitoksessaan Lempäälässä yritys hyödyntää polymerointiprosessissa syntyvää hukkalämpöä sekä maalämpöä ja -kylmää tehdastilojen lämmitykseen ja jäähdytykseen.
Lue lisää
Asunto Oy Tampereen Pohjolankatu 18-20 palkitseminen 556
Asunto Oy Tampereen Pohjolankatu 18-20 kuukauden päästövähentäjä 15.5.2019
Asunto Oy Tampereen Pohjolankatu 18-20 valittiin toukokuun Hinku-teko -palkinnon saajaksi. Taloyhtiön hallitus on puheenjohtajansa Pertti Vesterisen johdolla toteuttanut esimerkillisesti energiansäästöön ja merkittäviin päästövähennyksiin johtavia toimenpiteitä sekä viestinyt toimistaan aktiivisesti.
Lue lisää
Julkaistu 30.4.2019 klo 12.00, päivitetty 13.12.2019 klo 13.01
  • Tulosta sivu