Hyppää sisältöön

 

Hiilineutraalisuomi.fi tarjoaa tutkimukseen ja asiantuntemukseen perustuvaa tietoa, työkaluja ja ratkaisuja ilmastoviisaan Suomen rakentamiseksi.

 

Kuntien ilmastopäästöt laskivat 7,4 prosenttia vuonna 2020 


Ilmastotyö kannattaa! Kuntien päästöt ovat ennakkotiedon mukaan pudonneet erityisesti sähkönkäytössä, kaukolämmössä ja tieliikenteessä. 


Lue lisää päästökehityksestä

Tilaisuuksia: Teollisuuden ilmastoteot, Kestävä kuntatyö

  • Pohjois-Pohjanmaan ilmastokahvit 25.1. klo 13-14: Teollisuuden ilmastoteot Pohjois-Pohjanmaalla, mm. maakunnan metsä- ja terästeollisuuden päästökehitys. Ohjelma ja linkki

  • Kestävä kuntatyö 22.3. Katsaus ajankohtaisista lakiuudistuksista kestävyyden eri teemoista sekä käytännön esimerkkejä kuntaverkostojen työstä. Linkki

Rakentamisen päästöjä voidaan nyt vertailla


Uusi päästötietokanta CO2data.fi luo perustan vähähiilisen rakentamisen säädösohjaukselle. Tietokannan kehittämisestä ja ylläpidosta vastaa SYKE.


Lue lisää rakentamisen päästötietokannasta

Puun käytön ilmastovaikutusten arviointiin apua uudella laskurilla

Metsien hiilitaselaskurilla voit selvittää helposti, miten metsän hiilivarasto kehittyy ja minkälaisia ilmastovaikutuksia siihen liittyy.


Lue lisää puun käytön ilmastovaikutuksista ja uudesta laskurista

Yritysten ja kuntien verkostoitumisella tehoa ilmastotyöhön

Tutustu vinkkeihin ja työkaluihin yritysten ja kunnan ilmastoyhteistyön käynnistämiseksi ja syventämiseksi. Verkostot auttavat tunnistamaan ilmastotyön ja kuntatalouden yhteydet, puhaltamaan ilmastotyössä yhteen hiileen ja hankkimaan työlle rahoitusta.


Lue lisää yritysyhteistyöstä

Santtu Karhinen, Venla Riekkinen ja Laura Saikku: Hinku-statuksen vaikuttavuutta etsimässä

Hinku-jäsenyys tuo tukea, näkyvyyttä ja painoarvoa ilmastotyölle, kirjoittavat Santtu Karhinen, Venla Riekkinen ja Laura Saikku.
 

Tutustu uusimpaan Hiilineutraali-blogiin

Uusiutuvan energian investoinneilla merkittäviä vaikutuksia maakuntien talouteen


Tutustu uusiutuvan energian mahdollisuuksiin työllisyyden lisäämisessä ja päästöjen vähentämisessä Manner-Suomen maakunnissa.


Lue lisää uusiutuvan energian potentiaalista

Julkaisuja ja hyviä käytäntöjä


Tuotamme julkaisuja hyvistä käytännöistä ja uusimmasta tutkimustiedosta ilmastotyön tueksi.

Uusin julkaisu Vähähiiliset ja energiatehokkaat urheiluhallit kokoaa hyviä käytäntöjä urheiluhallien energiavalintoihin ja rakentamiseen. 


Tutustu julkaisuihimme

  • Tulosta sivu