Hyppää sisältöön

Ajankohtaista

Uutisia

Palkittu rakennuskohde Asuntomessuilla 2021
TA-Asumisoikeus Oy Asuntomessujen Vihreä teko -kilpailun voittoon 12.7.2021
Asuntomessuilla Lohjan Hiidensalmessa näytetään mallia niin kerrostalojen kuin omakotitalojen ilmastoystävällisessä rakentamisessa. Ammattitaitoisen suunnittelun ja rakentamisen merkitys korostuu, kun halutaan rakentaa energiatehokas ja vähähiilinen talo.
Lue lisää
Tyttö ja vesilasi
Canemure best practices: Jätevedenpuhdistamot ja vesilaitokset energiatehokkaiksi 1.7.2021
Jätevedenpuhdistamot ja vesilaitokset tarjoavat monia hyviä mahdollisuuksia kustannustehokkaisiin päästövähennyksiin. Laitokset voivat tehdä merkittäviä energiatekoja esimerkiksi ottamalla lämpöä talteen jätevedestä, tuottamalla biokaasua lietteestä ja hyödyntämällä aurinkoenergiaa.
Lue lisää
Rakennustyömaa
KEINOn vähähiilisen rakentamisen kehittäjäryhmä pilotoi neljää hanketta 23.6.2021
KEINO-osaamiskeskus etsi touko-kesäkuussa julkisia rakennushankkeita vähähiilisen rakentamisen kehittäjäryhmään. Haussa oli pilottikohteita, jotka tavoittelevat vähähiilisyyttä muun muassa hiilijalanjäljen avulla. Pilottiryhmään valittiin yhteensä neljä kohdetta Mikkelistä, Lahdesta, Akaalta ja Kotkasta. Kaikki valitut kohteet edustavat päiväkoti- ja koulurakentamista.
Lue lisää
Laura Saikku
Tavoitteet, toimet ja seuranta kuntien ja maakuntien ilmastotyön keskiössä 22.6.2021
Suomen kuntien päästöt laskivat 5,5 prosenttia vuonna 2019. Suunta on oikea, mutta vauhtia pitää vielä kiristää. Kaikki hyvät käytännöt ja muiden kuntien tarjoamat opit kannattaakin viimeistään nyt ottaa käyttöön.
Lue lisää
Lisää uutisia
Julkaistu 26.4.2019 klo 12.20, päivitetty 25.3.2020 klo 13.30
  • Tulosta sivu