Hyppää sisältöön

Ajankohtaista

Uutisia

Näkymä Hämeenkadulle Tampereella
Hiilineutraali Suomi -lehti pureutuu kuntien ilmastotyön ytimeen 17.9.2020
Hiilineutraali Suomi -lehti kokoaa kiinnostavan paketin kuntien ja maakuntien ilmastotoimia yksiin kansiin. Kuntalehden liitteenä syyskuussa ilmestynyt lehti tuo esille Canemure-hankkeessa mukana olevien kuntien ilmastotyötä.
Lue lisää
Taimet mullassa
Viisailla maankäytön ratkaisuilla merkittäviä ilmastohyötyjä 14.9.2020
Kunnat ja maakunnat voivat vähentää ilmastopäästöjä ja vahvistaa hiilinieluja maatalouden ja metsätalouden ilmastoystävällisillä käytännöillä sekä maankäytön ratkaisuilla. Canemure-hankkeen uusimmat Best practices -julkaisut kokoavat yhteen maankäyttösektorin hyviä käytäntöjä.
Lue lisää
Tuulivoimalat
Yhteistä energiaa tilastoista: Uusiutuvan energian osuus sähköntuotannossa nousussa Euroopassa 26.8.2020
Suomella on kunnianhimoinen tavoite olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Energia-ala on perinteisesti ollut suurimpien ilmakehän kuormittajien joukossa ja tavoitteen saavuttamisen kannalta on tärkeää seurata myös energiantuotantotapojen tilastoitua kehitystä. Tilanne on voimakkaassa muutoksessa kaikkialla Euroopassa.
Lue lisää
img
Lisää ymmärrystä ICT-alan ilmastovaikutuksien arvioimiseen tarvitaan 12.8.2020
ICT-päätelaitteisiin, kuten tietokoneisiin ja puhelimiin, samoin kuin esimerkiksi datakeskuksiin kuluu paljon materiaaleja ja materiaalivirtojen ennustetaan yhä kasvavan. On tarpeen lisätä ymmärrystä alan ilmastovaikutuksista, jotta kuluttajat hankkisivat ympäristöystävällisempiä laitteita sekä käyttäisivät ja kierrättäisivät niitä ympäristön huomioon ottaen.
Lue lisää
Lisää uutisia
Julkaistu 26.4.2019 klo 12.20, päivitetty 25.3.2020 klo 13.30
  • Tulosta sivu