Hyppää sisältöön

Ajankohtaista

Uutisia

Workshop
Hinku-kevätpäivässä ideoitiin hankkeita yhdessä 29.4.2021
Hinku-verkoston kevätpäivä järjestettiin tiistaina 27.4.2021 webinaarina. Kevätpäivän keskeisenä teemana oli ilmastohankkeet ja -rahoitus. Monessa kunnassa pandemia on luonut haasteita ilmastotyön rahoittamiseen. Tulevaisuudessa ilmastotyötä tukeva elvytysraha tulee vauhdittamaan vähähiilisyyden rakennemuutosta ja luomaan samalla tarvittavaa osaamista kasvaville markkinoille.
Lue lisää
Järvimaisema
Posion kunta liittyi Kohti hiilineutraalia kuntaa -verkostoon – työryhmä vie ilmastotyötä eteenpäin 28.4.2021
Posion kunnanvaltuusto päätti 5.3.2021 liittyä ilmastotyön edelläkävijöihin, Kohti hiilineutraalia kuntaa -verkostoon (Hinku). Hinku-verkostoon liittyessään Posion kunta sitoutuu vähentämään ilmastopäästöjä 80 prosenttia vuoteen 2030 mennessä vuoden 2007 tasosta.
Lue lisää
Yritysyhteistyö
Yritysyhteistyötä kehittävät kunnat verkostoituivat 26.4.2021
Ympäristöministeriö myönsi tänä vuonna kymmenelle hankkeelle rahaa kuntien ja yritysten yhteistyön kehittämiseen. Rahoituksen saaneiden hankkeiden vastuuhenkilöt verkostoituivat nopeasti. Yhteisenä motiivina on oppia toisilta, levittää hyviä kokemuksia ja toimia vertaistukena jos kaikki ei suju odotetusti.
Lue lisää
Aurinkopaneelien asennus
Kunnille uusi työkalu päästövähennystoimien suuntaamiseen 26.4.2021
Suomen ympäristökeskus SYKE on julkaissut uuden kasvihuonekaasupäästövähennysten suunnittelutyökalun, joka tukee kuntien ja maakuntien ilmastotyötä. Työkalulla voidaan muodostaa erilaisia päästöskenaarioita, jotka perustuvat kunkin kunnan nykyhetken päästötilanteeseen sekä erilaisiin päästöihin vaikuttaviin tekijöihin ja toimenpiteisiin.Sen avulla voidaan arvioida, minkälaisia muutoksia eri sektoreilla tarvitaan, jotta päästään asetettuihin päästövähennystavoitteisiin.
Lue lisää
Lisää uutisia
Julkaistu 26.4.2019 klo 12.20, päivitetty 25.3.2020 klo 13.30
  • Tulosta sivu