Hyppää sisältöön

Ajankohtaista

Uutisia

co2data kuvituskuva, suomi, co2data kuvituskuva, suomi
Rakentamisen päästöjä voidaan nyt vertailla – uusi päästötietokanta luo perustan vähähiilisen rakentamisen säädösohjaukselle 1.3.2021
Tänään julkaistu palvelu tarjoaa puolueetonta dataa Suomessa käytettävien rakennustuotteiden ilmastovaikutuksista kuten hiilijalan- ja kädenjäljestä, materiaalitehokkuudesta sekä kierrätettävyydestä. Tiedot yhdenmukaistavat rakennusten koko elinkaaren aikaisten kasvihuonekaasupäästöjen laskentaa ja helpottavat vähähiilisen rakennuksen suunnittelua. Palvelu on kaikille avoin ja maksuton.
Lue lisää
Suolahden jäähalli Äänekoskella
Vähähiiliset urheiluhallit säästävät energiaa ja kunnan varoja 25.2.2021
Pohjoisissa olosuhteissa sisäliikuntatilat ovat korvaamattomat, jotta liikuntaa voi harrastaa mukavasti ympäri vuoden. Etenkin jäähallit ja uimahallit ovat energiantarpeeltaan suuria. Kiinnittämällä huomiota hallien energiatehokkuuteen voidaan sekä pienentää päästöjä että saada merkittäviä säästöjä.
Lue lisää
Pohjois-Pohjanmaan ilmastotiekartta
Kohti hiilineutraalia Pohjois-Pohjanmaata – ilmastotiekartta vuosille 2021–2030 valmistui 18.2.2021
Pohjois-Pohjanmaan maakuntahallitus on hyväksynyt Pohjois-Pohjanmaan ilmastotiekartan vuosille 2021–2030. ”Ilmastotiekartta on syntynyt laajassa yhteistyössä. Ennen kaikkea se perustuu tutkittuun tietoon ja sen taustalla on laaja poliittinen sitoutuminen. Haluamme nähdä ilmastonmuutoksen hillitsemisen mahdollisuutena, johon löydämme maakunnastamme useita ratkaisuja”, hankkeen projektipäällikkönä toiminut Ritva Isomäki sanoo.
Lue lisää
Koli
Joensuun kaupunki perusti ilmastotilin 10.2.2021
Joensuun kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 8.2.2021 perustaa Joensuun päästövähennysten, hiilinielujen ja päästökompensaatioiden tilijärjestelyn eli ilmastotilin. Ilmastotilille kerätään varoja päästövähennys-, kompensaatio- ja hiilinielu-hankkeiden rahoittamista varten.
Lue lisää
Lisää uutisia
Julkaistu 26.4.2019 klo 12.20, päivitetty 25.3.2020 klo 13.30
  • Tulosta sivu