Hyppää sisältöön

Uutiset

RSS
Hiilineutraali Suomi -lehti pureutuu kuntien ilmastotyön ytimeen 17.9.2020 15.48
Hiilineutraali Suomi -lehti kokoaa kiinnostavan paketin kuntien ja maakuntien ilmastotoimia yksiin kansiin. Kuntalehden liitteenä syyskuussa ilmestynyt lehti tuo esille Canemure-hankkeessa mukana olevien kuntien ilmastotyötä.
Viisailla maankäytön ratkaisuilla merkittäviä ilmastohyötyjä 14.9.2020 9.46
Kunnat ja maakunnat voivat vähentää ilmastopäästöjä ja vahvistaa hiilinieluja maatalouden ja metsätalouden ilmastoystävällisillä käytännöillä sekä maankäytön ratkaisuilla. Canemure-hankkeen uusimmat Best practices -julkaisut kokoavat yhteen maankäyttösektorin hyviä käytäntöjä.
Yhteistä energiaa tilastoista: Uusiutuvan energian osuus sähköntuotannossa nousussa Euroopassa 26.8.2020 16.15
Suomella on kunnianhimoinen tavoite olla hiilineutraali vuoteen 2035 mennessä. Energia-ala on perinteisesti ollut suurimpien ilmakehän kuormittajien joukossa ja tavoitteen saavuttamisen kannalta on tärkeää seurata myös energiantuotantotapojen tilastoitua kehitystä. Tilanne on voimakkaassa muutoksessa kaikkialla Euroopassa.
Lisää ymmärrystä ICT-alan ilmastovaikutuksien arvioimiseen tarvitaan 12.8.2020 8.11
ICT-päätelaitteisiin, kuten tietokoneisiin ja puhelimiin, samoin kuin esimerkiksi datakeskuksiin kuluu paljon materiaaleja ja materiaalivirtojen ennustetaan yhä kasvavan. On tarpeen lisätä ymmärrystä alan ilmastovaikutuksista, jotta kuluttajat hankkisivat ympäristöystävällisempiä laitteita sekä käyttäisivät ja kierrättäisivät niitä ympäristön huomioon ottaen.
Aurinkovoimaa taloyhtiöön hyvityslaskentamallilla – vinkit hankintaan 3.8.2020 16.31
Lainsäädäntö mahdollistaa aurinkosähkön yhteisvoimalat ja hyvityslaskennan taloyhtiöille vuoden 2021 alusta alkaen. Kokosimme vinkkejä aurinkopaneelien yhteishankintaan hyvityslaskentamallilla.
Kuntapäättäjät kaipaavat lisää tietoa ilmastotoimien vaikuttavuuden arviointiin 20.7.2020 9.10
Enemmistö suomalaisista kuntapäättäjistä kannattaa kuntien ilmastotoimia, mutta todisteita niiden vaikuttavuudesta kaivattaisiin lisää. Kuntapäättäjät pitävät suurinta osaa kuntien ilmastotoimista vain jokseenkin vaikuttavina. Eniten kannatusta saavat toimet, joiden arvioidaan olevan vaikuttavimpia.
Pohjois-Karjala Hinku-maakunnaksi 23.6.2020 12.41
Pohjois-Karjalasta tuli kesäkuussa Suomen viides Hinku-maakunta. Maakunta on jo pitkään tehnyt ilmastoyhteistyötä ja toteuttanut yhteisiä ilmastonmuutoksen hillinnän hankkeita alueen kuntien kanssa.
Kuntien ilmastopäästöt kasvoivat vajaan prosentin vuonna 2018 17.6.2020 8.32
Kuntien ilmastopäästöt kasvoivat Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) tuoreen laskelman mukaan 0,6 prosenttia vuonna 2018 edellisvuoteen verrattuna. Liikenteen, maatalouden ja kaukolämmön päästöt pysyivät keskimäärin vuoden 2017 tasolla, mutta sähkön päästöt olivat aiempaa suuremmat, koska sähköntuotannon päästöt Suomessa kasvoivat. Kuntien välillä on kuitenkin suuria eroja päästöjen jakautumisessa eri sektoreille ja niiden kehityksessä.
Muhoksella selvitetään keskisyvän geotermisen energian hyödyntämismahdollisuuksia 10.6.2020 15.21
Ympäristöministeriö myönsi Muhoksen kunnalle rahoitusta Kuntien ilmastoratkaisut -ohjelmasta keskisyvän geotermisen energian hyödyntämismahdollisuuksien selvittämiseksi. Keskisyvälle geotermiselle energialle voi Muhoksella ja sen naapurikunnissa olla hyvät edellytykset erityisen kallioperän takia.
Porvoossa ilmastokasvatus on hyvällä mallilla – Kevätkummun koulun oppilaat toimivat ilmastoinspiraationa muille kuntalaisille 28.5.2020 13.32
Porvoossa Kevätkummun koulussa oppilaat ovat ottaneet ekoteot osaksi arkea ja saaneet Canemure-hankkeen yhteydessä myös roolin kaupungin ilmastolähettiläinä. Osana hanketta kuvattu, ja jo useasti palkittu oppilaiden tähdittämä Ilmastoteot-video näyttää, kuinka koulussa pidetään huolta sähkönkulutuksesta jätteiden lajitteluun ja opitaan ilmastonmuutoksen globaaleista vaikutuksista.
Kaikki uutiset
  • Tulosta sivu