Uutiset

RSS
Tuet kohdentuvat suurituloisille ja pieniin remontteihin — tutkimushanke suosittaa muutoksia energia-avustukseen 21.3.2023 11.01
Nykymuotoinen energia-avustus ei kannusta perusteellisiin energiaremontteihin, käy ilmi Syken julkaisemasta tuoreesta tiedotteesta. Tutkimuksen perusteella pieneen korjaukseen on saatu suhteellisesti jopa kaksi kertaa enemmän tukea kuin kokonaisvaltaiseen remonttiin.
Hinku-teko-palkinto Seinäjoen kaupungin Tarkenoo iliman palttoota ja rasoja -hankkeelle 20.3.2023 10.26
Suomen ympäristökeskuksen Hinku-tiimi on päättänyt myöntää Hinku-teko-tunnustuksen Seinäjoen kaupungin Tarkenoo iliman palttoota ja rasoja -hankkeelle tuloksellisesta ja esimerkillisestä toiminnasta kaupungin omistamien kiinteistöjen energiankulutuksen pienentämiseksi.
Tiedolla johtaminen hyötykäyttöön Fisu-kunnissa 16.3.2023 10.46
Fisu-verkoston (Finnish Sustainable Communities) kunnat jatkavat ilmasto- ja talousjohtamisen integrointityötä pureutumalla kuntien tiedolla johtamisen niihin tekijöihin, jotka vaikuttavat ilmastotyön tuloksellisuuteen ja kustannuksiin. Näitä ovat tiedon kerääminen, käytettävät tietojärjestelmät ja tiedon hyödyntäminen. 
Kuntien kasvihuonekaasupäästöjen skenaariotyökalulla voi nyt arvioida myös ilmastotoimien talous- ja terveysvaikutuksia 16.2.2023 8.17
Suomen ympäristökeskuksen (Syke) kehittämällä kuntien ilmastotoimien vaikutusarviointityökalulla voi nyt arvioida paitsi suunniteltujen ilmastotoimien päästövaikutuksia, myös toimenpiteiden talous- ja terveysvaikutuksia. Kunnat ja maakunnat voivat hyödyntää työkalua ilmasto-ohjelmien toimenpiteiden etukäteisarvioinnissa.
Kuntien kasvihuonekaasupäästöjen skenaariotyökalua päivitettiin – maatalouden toimenpiteet mukana 14.2.2023 8.49
Suomen ympäristökeskus Syke on julkaissut uuden version kasvihuonekaasupäästöjen skenaariotyökalusta (ALasSken). Työkalussa kaikki aineistot on päivitetty vuoteen 2020 ja perusskenaarion oletukset on tarkistettu.
Suomen ympäristökeskus selvittää energiakriisin vaikutuksia mökkeilyyn – osallistu kyselyyn! 13.2.2023 8.52
Suomen ympäristökeskus Syke on käynnistänyt tutkimuksen mökkeilyn hiilijalanjäljen selvittämiseksi. Vapaa-ajan asumisen hiilijalanjälkeä ei ole aiemmin arvioitu valtakunnallisesti. Osana tutkimusta Suomen ympäristökeskus toivoo mökkiläisten osallistuvan kyselyyn vapaa-ajan asunnon energiaratkaisuista, matkoista ja käytöstä. Kysely on tarkoitettu kaikille, joiden omistuksessa tai säännöllisessä käytössä on Suomessa sijaitseva vapaa-ajan asunto.
Kuntia toivotaan mukaan kestävyystoimien ristikkäisvaikutuksia selvittävään hankkeeseen 10.2.2023 16.35
Kuntien toivotaan tulevan mukaan hankkeeseen, jossa selvitetään kuntien kestävyystoimien ristikkäisvaikutuksia - siis sitä, että jokin kestävyyttä edistävä valinta voi aiheuttaa odottamattomiakin positiivisia tai negatiivisia vaikutuksia toisaalla. Hankkeessa työstetään kuntien omia kokemuksia ja jaetaan niitä laajalti.
Juuan kunta mukaan Hinku-verkostoon 6.2.2023 11.31
Juuan kunnanhallitus on hyväksynyt liittymisen Hinku-verkostoon sekä Kunta-alan energiatehokkuussopimukseen. Molemmissa keskeisenä tavoitteena on ilmastonmuutoksen hidastaminen.
Kaikkien Suomen kuntien ja maakuntien kulutusperäiset päästöt laskettu ensimmäistä kertaa 31.1.2023 8.51
Suomen ympäristökeskus (Syke) on julkaissut kulutusperäiset kasvihuonekaasupäästötiedot ensimmäistä kertaa kaikille Suomen kunnille ja maakunnille. Sekä kuntien että maakuntien asukaskohtaisissa päästöissä on suuria eroja. Tuontihyödykkeiden kulutuksen myötä merkittävä osa päästöistä kohdentuu myös ulkomaille.
Kestävän työmatkaliikkumisen hyötyjä - Case Vaisala Oyj 25.1.2023 15.30
Vaisala selvitti, mitä työsuhdematkalipun, lihasvoimaisen kilometrikorvauksen tai maksullisen pysäköinnin käyttöottaminen kustantaisivat rahassa, terveydessä ja ympäristössä.
Kaikki uutiset
  • Tulosta sivu