Hyppää sisältöön

Uutiset

RSS
Oslo on ilmastobudjetoinnin edelläkävijä 17.9.2021 15.11
Oslo on maailman edelläkävijä kaupungin ilmastobudjetoinnin kehittäjänä ja kokeilijana. Suomen ympäristökeskus Syke ja Motiva selvittivät, mitä Oslossa on tehty talous- ja ilmastovaikutusten kytkemisessä osaksi talousjohtamista. Selvitys perustuu talous- ja ympäristöasiantuntijoiden haastatteluihin ja toteutettiin osana Fisu-verkoston (Finnish Sustainable Communities) Reetta-hanketta.
Kuntien ja maakuntien päästöjen arviointi kehittyy ja monipuolistuu 7.9.2021 14.36
Vanha viisaus ”Mitä et voi mitata, sitä et voi johtaa” liittyy myös kuntien ja maakuntien ilmastonmuutoksen hillintätyöhön. Kasvihuonekaasupäästöjen kehityksen arvioinnin edellytyksenä on, että eri toimenpiteiden päästövaikutuksia voidaan mitata.
Nollapäästöpäivä kannustaa ilmastoystävällisempiin valintoihin 3.9.2021 11.52
Mikä kunta on tänä vuonna ahkerin Ilmastodieetin käyttäjä? Viime vuonna voittajaksi nousi Raahe. Leikkimielinen kisa alkakoon! SYKE kannustaa Hinku-kuntia nostamaan haasteen aktiivisesti esiin omissa viestintäkanavissaan.
IlmastoAreenalla innostuttiin ilmastosta 1.9.2021 10.51
IlmastoAreena-festivaali keräsi jo toista kertaa ilmastoasioista kiinnostuneita ympäri Suomea Iihin elokuussa. Kaksipäiväisessä tapahtumassa 20.-21.8. kuultiin hyviä puheenvuoroja ja paneelikeskusteluja ilmastoteemasta.
Ilmastonmuutos on lasten suuri huolenaihe 30.8.2021 12.44
Lasten ja nuorten näkökulma on yhä enemmän esillä suomalaisessa ja kansainvälisessä ilmastokeskustelussa. Eri asia on, miten lapsia kuunnellaan ja vaikuttaako heidän näkökulmansa ilmastokriisin ratkaisuihin yhteiskunnallisessa päätöksenteossa, sanoo SYKEn ryhmäpäällikkö Riikka Paloniemi.
Kysely: Energialoikka koetaan tarpeelliseksi, mutta tunnettuutta on parannettava 30.8.2021 12.22
Suomen ympäristökeskus kysyi kunnilta ja muilta ilmastotyötä tekeviltä kumppaneilta kokemuksia Energialoikasta ja sen tarpeellisuudesta. Vastauksia tuli runsaat 30. Vastausten perusteella Energialoikka koetaan hyödylliseksi. Palvelun markkinointia on tehostettava. Kuntien kannalta suurin haaste on sisältötyön resurssointi.
Kokeile kuntien päästöskenaariotyökalua uuden ohjevideon avulla 26.8.2021 18.51
Suomen ympäristökeskus SYKE on toteuttanut skenaariotyökalun kuntien ilmastotyön avuksi. Työkalun käytön edistämiseksi on tehty ohjevideo, jossa demonstroidaan työkalun käyttöä.
Kuntien ilmastopäästöt vähenivät 7,4 prosenttia vuonna 2020 16.8.2021 9.07
Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) ennakkotietolaskelman mukaan kuntien yhteenlasketut ilmastopäästöt vähenivät 7,4 prosenttia vuonna 2020 edellisvuoteen verrattuna.
IlmastoAreena-festivaali tuo kaikki äänet kuuluviin ilmastokeskusteluun 13.8.2021 9.34
Suomen merkittävin ilmastofestivaali IlmastoAreena pyörähtää käyntiin Iissä perjantaina 20.8 puoliltapäivin. Areenan teemana on tänä vuonna kuluttajan hiilijalanjäljen muodostuminen.
Lohjan Hiidensalmen asuntomessualueen taloissa panostetaan monipuolisesti ilmastoasioihin 12.8.2021 9.34
Hiidensalmessa on laskettu talojen hiilijalanjälkiä ja hiilikädenjälkiä ympäristöministeriön päivitetyllä rakennuksen vähähiilisyyden arviointimenetelmällä. Elinkaaritarkastelu tekee näkyväksi, miten rakentajan lukuisat valinnat vaikuttavat talon koko elinkaaren hiilijalanjälkeen.
Kaikki uutiset
  • Tulosta sivu