Hyppää sisältöön

Uutiset

RSS
KEINOn vähähiilisen rakentamisen kehittäjäryhmä pilotoi neljää hanketta 23.6.2021 10.29
KEINO-osaamiskeskus etsi touko-kesäkuussa julkisia rakennushankkeita vähähiilisen rakentamisen kehittäjäryhmään. Haussa oli pilottikohteita, jotka tavoittelevat vähähiilisyyttä muun muassa hiilijalanjäljen avulla. Pilottiryhmään valittiin yhteensä neljä kohdetta Mikkelistä, Lahdesta, Akaalta ja Kotkasta. Kaikki valitut kohteet edustavat päiväkoti- ja koulurakentamista.
Tavoitteet, toimet ja seuranta kuntien ja maakuntien ilmastotyön keskiössä 22.6.2021 16.07
Suomen kuntien päästöt laskivat 5,5 prosenttia vuonna 2019. Suunta on oikea, mutta vauhtia pitää vielä kiristää. Kaikki hyvät käytännöt ja muiden kuntien tarjoamat opit kannattaakin viimeistään nyt ottaa käyttöön.
#Talousjailmasto nousi Twitterissä päivän vaikuttajaksi 9.6.2021 10.18
Canemure-hankkeessa järjestetty laaja Twitter-kampanja onnistui vaikuttamaan päivän vaalikeskusteluun ja kampanjan tunnus #talousjailmasto nousi kampanjapäivänä 24.5. yhdeksi suosituimmista aihetunnisteista. Vaikuttavuus perustui kuntien ja kaupunkien, järjestöjen, tutkimuslaitosten ja Twitter-vaikuttajien aktiiviseen twiittaamiseen ja re-twiittaamiseen.
Puolangalla kehitetään kainuulaista biokaasuntuotantoa ja jätteiden kiertoa 3.6.2021 11.30
Kainuussa alkaa ensimmäisen biokaasulaitoksen rakentaminen osana laajempaa Biokeskus-hanketta. Laitoksella on tarkoitus tuottaa noin 700 tonnia kaukolämpöä puolankalaisten yhdyskuntajätteistä ja korvata näin fossiilisten polttoaineiden käyttöä.
Kuntien ilmastopäästöt vähenivät 5,5 prosenttia vuonna 2019 31.5.2021 8.46
Kuntien ilmastopäästöt vähenivät Suomen ympäristökeskuksen (SYKE) tuoreen laskelman mukaan 5,5 prosenttia vuonna 2019 edellisvuoteen verrattuna.
Hukka- ja ympäristölämmön tehokkaampi hyödyntäminen edellyttää valtiolta tukia, verokannusteita ja pitkäjänteistä energiapolitiikkaa 26.5.2021 14.52
Suomen ympäristökeskus on selvittänyt hukka- ja ympäristölämmön tarjontaan ja hyödyntämiseen liittyviä esteitä. Tutkimuksen perusteella yritykset kokevat investointien kannattavuuden ja taloudelliset riskit edelleen keskeisimmiksi haasteiksi investointien kasvulle. Ratkaisukeinoehdotuksissa korostuivat poliittiset ohjauskeinot, kuten investointituet, verotus ja markkinasäätely.
IlmastoAreena kokoaa kansaa elokuussa ilmastofestivaaleille Iihin 26.5.2021 9.19
IlmastoAreena on Suomen merkittävin ilmastofestivaali, jonka tavoitteena on tuoda yhteen päättäjät, elinkeinoelämän edustajat, tutkijat, taiteilijat ja kansalaiset yhteiseen ilmastokeskusteluun. IlmastoAreena järjestetään Iissä elokuussa ja sen teemana on tänä vuonna kuluttajan hiilijalanjäljen muodostuminen eli liikkuminen ja matkailu, kuluttaminen, ruoka, rakentaminen ja asuminen.
Kuntavaaleja kohti: ilmastotyö vahvistaa kuntataloutta ja työllisyyttä 21.5.2021 15.20
Suomen ympäristökeskuksen koordinoimat Hinku ja CANEMURE-hanke haluavat lisätä kuntavaalien alla tietoisuutta kuntien ja yritysten ilmastotyön merkityksestä kunta- ja aluetalouden kannalta. Kampanjan viesti halutaan välittää erityisesti uusille kuntapäättäjille. Kampanja toteutetaan Twitterissä 24.5.2021 aihetunnisteilla #TalousjaIlmasto ja #kuntavaalit.
Pilottikohteita haussa vähähiilisen rakentamisen kehittäjäryhmään 17.5.2021 15.02
Kestävien ja innovatiivisten julkisten hankintojen osaamiskeskus KEINO etsii syksyllä kokoontuvaan vähähiilisen rakentamisen kehittäjäryhmään hankesuunnitteluvaiheen rakennushankkeita ja vähähiilisestä rakentamisesta motivoituneita hankkijoita.
Lohjan kaupunki laskee Asuntomessujen talojen hiilijalanjäljen 12.5.2021 12.52
Lohja on päättänyt laskea Asuntomessualueen talojen hiilijalanjäljen ja hiilikädenjäljen. Käytössä on ensi kertaa ympäristöministeriön päivitetty rakennuksen vähähiilisyyden arviointimenetelmä. Maankäyttö- ja rakennuslain kokonaisuudistus on tekemässä rakennushankkeiden hiilijalanjäljen laskemisesta pakollista vuoteen 2025 mennessä.
Kaikki uutiset
  • Tulosta sivu