Hyppää sisältöön

Uutiset

RSS
Porvoo energiamurroksen etujoukoissa – Keskuskoulu lämpiää tehokkaasti hukkalämmöllä 13.1.2022 9.24
Porvoon kaupunki toteutti Porvoon Keskuskoululla innovatiivisen energiansäästöhankkeen osana Canemure-osahanketta. 450 oppilaan Keskuskoululla on otettu syyskuussa 2021 käyttöön niin sanottu kaksisuuntainen kaukolämpöjärjestelmä. Rakennuksen lämmityksessä hyödynnetään hukkalämpöä, joka syntyy toisaalla kaukolämpöverkostossa.
Tuuppauskokeilu: Energianeuvonta puree ihmisiin, jotka seuraavat sähkönkulutustaan 7.1.2022 13.52
Suomen ympäristökeskus oli mukana tutkimushankkeessa, jossa selvitettiin vaikuttaako energianeuvonta ja mahdollisuus seurata omaa sähkönkulutusta kotitalouksien sähkönkulutukseen. Tulosten perusteella sähkönkulutuksen seurannassa aktiivisemmat kotitaloudet olivat vastaanottavaisempia energiansäästövinkeille ja vähensivät talvikuukausina sähkönkulutustaan keskimäärin 10 prosenttia neuvonnan seurauksena.
Kunta: Osallistu vähähiilisen rakentamisen lainsäädännön kehittämiseen 3.1.2022 14.46
Green Building Council etsii kumppaneita hankkeeseen, jossa kartoitetaan lainsäädännön hidasteita ja esteitä kunnianhimoiselle tuotesidonnaisten päästöjen vähentämiselle ja biopohjaisten materiaalien käytölle.
Kolme vuotta monipuolista ilmastotyötä 22.12.2021 13.15
Hiilineutraaleja kuntia ja maakuntia rakentava Canemure-hanke on tullut nyt puoliväliin. Seitsemän maakuntaa, 14 osahanketta sekä valtakunnallinen asiantuntijaverkosto vievät ilmastonmuutoksen hillinnän toimia käytäntöön vielä kolmen vuoden ajan.
Osallistaminen kestävän kaupunkisuunnittelun kulmakivenä 20.12.2021 14.46
Osallistamisella tarkoitetaan erilaisten ihmisten tuomista yhteen uusien näkökulmien luomiseksi. Osallistaminen on tärkeä osa Ilmatieteen laitoksen ja Suomen ympäristökeskuksen yhteishanketta, jossa tavoitteena on kehittää ilmastokestävän alue- ja kaupunkisuunnittelun ohjeet.
Lahdessa pienetkin remontit vähentävät päästöjä ja parantavat energiatehokkuutta 16.12.2021 16.02
Lahdessa on viimeisen vuoden aikana toteutettu remontteja, joilla parannetaan energiatehokkuutta ja pienennetään päästöjä. Kyseessä on Lahden kaupungin ja Lahden Talot Oy:n hanke, jossa remontoidaan seitsemän asuinkiinteistöä.
Lämmönohjauspalvelulla energiansäästöä, päästövähennyksiä ja uusia oppeja 29.11.2021 13.31
Osana Canemure-hanketta Porvoon kaupunki ja Porvoon Energia ovat ottaneet käyttöön lämmönohjauspalvelun 16 julkisessa rakennuksessa. Lämmönohjauspalvelu ohjaa rakennusten kaukolämmitystä reaaliaikaisesti, pitää sisäolosuhteet tasaisina sekä tuo energiansäästöjä ja vähentää hiilidioksidipäästöjä.
Älykkään mittausjärjestelmän avulla vähennetään päästöjä ja säästetään kuluja 17.11.2021 11.14
Seaside Industry Park on Raumalla sijaitseva meriteollisuuteen keskittynyt teollisuuspuisto. Pinta-alaltaan 43 hehtaarin suuruisessa puistossa on yhteensä 55 000 neliömetriä erilaisia tuotanto-, toimisto- ja varastotiloja, ja alueella vuokralaisyrityksiä on yli 30.
Lappeenrannassa korvataan fossiilisia polttoaineita uudenlaisella lämpöakulla 10.11.2021 9.22
Lappeenrannan kaupunki testaa uudenlaista energianvarastointijärjestelmää Mustolan lämpökeskuksessa, jossa energia varastoidaan suoraan lämmöksi. Laitteisto ladataan sähköllä, minkä jälkeen lämpöenergia vapautetaan Mustolan kaukolämpöverkkoon. Laitteistolla hillitään ilmastonmuutosta, sillä lämpöakulla voidaan korvata fossiilisia polttoaineita.
Kosteikkoviljelyllä hillitään turvepeltojen ilmastopäästöjä 5.11.2021 12.48
Luonnonvarakeskus testaa Canemure-osahankkeessaan tehokasta turvepeltojen kasvihuonekaasupäästöjen vähenemiskeinoa, kosteikkoviljelyä, Suomen olosuhteissa ja edistää kosteikkoviljeltyjen tuotteiden markkinoita saattamalla viljelijöitä ja alan yrityksiä yhteen.
Kaikki uutiset
  • Tulosta sivu