Gå till innehållet

Aktuellt

Nyheter

co2 kuvituskuva, ruotsi
Utsläpp från byggande kan nu jämföras – den nya klimatdatabasen ger en grund för normstyrningen av koldioxidsnålt byggande 1.3.2021
I dag har man öppnat en tjänst som erbjuder objektiv data om hur de byggprodukter som används i Finland påverkar klimatet, såsom positiv och negativ klimatpåverkan, materialeffektivitet och återvinningsbarhet. Informationen bidrar till en mer enhetlig beräkning av växthusgasutsläpp under byggnadernas hela livscykel och underlättar planeringen av koldioxidsnåla byggnader. Tjänsten är avgiftsfri och öppen för alla.
Läs mer
Taimet mullassa
Betydande klimatfördelar genom smarta lösningar inom markanvändning 21.12.2020
Kommuner och landskap kan minska sina klimatutsläpp och förstärka kolsänkor genom klimatvänliga praxis inom jordbruk och skogsbruk samt genom markanvändningslösningar. De nyaste Best practices-publikationerna i Canemure-projektet samlar ihop goda praxis inom markanvändningssektorn.
Läs mer
Lappeenranta satama
Villmanstrand och Södra Karelen vill vara förebilder för klimatarbete 21.12.2020
Canemure-projektet är en del av landskapet Södra Karelens och Villmanstrand stads klimatstrategi och mål att vara förebild för klimatsmart verksamhet.
Läs mer
Katunäkymä Turusta
Byggandet av en lummig och grön stad i Åbo 21.12.2020
Åbo stad siktar på att vara koldioxidneutralt år 2029. Grönblåkoefficienten är en av de många åtgärderna inom stadens belönade klimatarbete, och med den mäts gårdarnas klimathållbarhet. Delprojektet Canemure i Åbo förankrar grönblåkoefficienten för systematisk användning i stadsbyggande.
Läs mer
Mera nyheter
Publicerad 31.3.2020 kl. 9.47, uppdaterad 31.3.2020 kl. 9.47
  • Skriv ut sidan