Gå till innehållet

Aktuellt

Nyheter

Spagettiannos
Helsingfors utredde klimatbelastningen av personalmatsalens måltider – matens koldioxidavtryck avslöjades med en ny räknare 04-08-2022
Helsingfors stads delprojekt Canemure ville ta reda på koldioxidavtrycket av restaurangen (Ravintola Merta) i den nya kontorsbyggnaden i Helsingfors. Målet var att kunna följa upp och minska koldioxidavtrycket.
Läs mer
Kerrostalo
Lahtis stad ger renovering energieffektivitet – bekanta dig med de nya videorna 04-08-2022
Lahtis stad söker efter koldioxidsnåla lösningar för att planera renoveringsprojekt för bostadshus och radhus. På Lahden Talot genomförs också konkreta klimatåtgärder i samband med renoveringen av byggnader.
Läs mer
Hangonsilta
Bostadsområdet Hangonsilta i Hyvinge har planerats med tanke på hållbar rörlighet 04-08-2022
Utgångspunkten för planeringen av bostadsområdet Hangonsilta i Hyvinge var att stödja och främja hållbar rörlighet. Vid planeringen av området togs särskild hänsyn till gång- och cyklingsmöjligheter samt grönområdenas tillgänglighet.
Läs mer
Katutyomaa
Kunskap om koldioxidavtrycket stöder klimatsmarta upphandlingar 04-08-2022
Som en del av Helsingfors stads strävan efter koldioxidneutralitet genomförde Canemure-projektet en utredning om tillämpningen av koldioxidavtrycket vid offentliga upphandlingar. Syftet är att hjälpa upphandlare att förstå vilken roll beräkningen av koldioxidavtrycket har och vilka möjligheter och utmaningar den medför för att fastställa klimatkriterier för upphandling.
Läs mer
Mera nyheter
Publicerad 31-03-2020 kl. 9.47, uppdaterad 31-03-2020 kl. 9.47
  • Skriv ut sidan