Gå till innehållet

Aktuellt

Nyheter

img
En hopfällbar cykel gör arbetsresan smidigare 14.7.2020
Inom Canemure-delprojektet i Tammerfors stadsregion pilottestas hållbara resekedjor. Det första pilotprojektet som inleddes i september var ett försök med hopfällbara cyklar och elcyklar i Orivesi.
Läs mer
img
I Borgå är klimatfostran på god väg – eleverna vid Kevätkummun koulu är klimatinspiration för övriga kommuninvånare 14.7.2020
I Borgå på skolan Kevätkummun koulu har eleverna gjort de ekologiska gärningarna till en del av vardagen och i samband med Canemure-projektet även fått en roll som stadens klimatambassadörer.
Läs mer
img
Byggarna styrs till att minska klimatpåverkan vid bostadsmässan i Lojo 14.7.2020
Byggarna gör ända från starten av byggprojektet många stora lösningar som påverkar de kommande bostadskostnaderna men även växthusutsläppen under byggnadens hela livscykel.
Läs mer
img
Skapandet av en klimathållbar stad 14.7.2020
Meteorologiska institutets och Finlands miljöcentrals mål är att utveckla anvisningar för klimathållbar områdes- och stadsplanering sär man beaktar både dämpningen av klimatförändringen samt anpassningen till ändringarna. I nyckelposition står spridandet av bästa praxis som en del av den dagliga planeringen i städerna.
Läs mer
Mera nyheter
Publicerad 31.3.2020 kl. 9.47, uppdaterad 31.3.2020 kl. 9.47
  • Skriv ut sidan