Gå till innehållet

Aktuellt

Nyheter

_DSC3093 Tesoma Jari Kurvinen M. Aspegren netti
Tammerfors uppmuntrar invånare och pendlare att gå med i närtåget 25-11-2021
Målet med Tammerfors stads Canemure-delprojekt ”Anslutning till kollektivtrafikens stamnät” i Tammerfors är att skapa hållbar rörlighet och smidiga resekedjor. Särskild uppmärksamhet riktas mot pendling, eftersom de står för en stor del av regionens klimatutsläpp från trafiken.
Läs mer
NO NAME
Helsingfors bygger om sina gator på ett klimatsmart och kostnadseffektivt sätt 24-11-2021
En central utsläppsminskningsmetod är att minska utsläppen av växthusgaser från byggande och användning av byggnader. Detta kan åstadkommas till exempel genom ombyggnad av gatorna på ett klimatsmart sätt. I Helsingfors renoveras Tavastvägens gatuavsnitt mellan Toukola och Gammelstaden på tekniskt bästa sätt, samtidigt som klimatpåverkan beaktas.
Läs mer
BetoniteollisuusRy_vetovoim_asalue_4
Kolbindningspotentialen hos återvunnen betong undersöks vid Topinpuisto i Åbo 19-11-2021
CO2ncrete Solution-projektet utreder hur betong binder kol till sig själv. I utredningen undersöks storleken på det kollager som det finska betongbeståndet bildar och potentialen hos betongens återvinningsfas att fungera som kolsänka och lager. Resultaten kommer att hjälpa kommunerna att bromsa klimatförändringen.
Läs mer
Hinku-uutinen
Ökad övervakning av anslutningen till energieffektivitetsavtal – uteslutning från Hinku-nätverket möjligt 18-11-2021
I framtiden kommer mer uppmärksamhet att ägnas åt förverkligandet av kriterierna för kommuner som tillhör och är knutna till nätverket Mot en koldioxidneutral kommun (Hinku). Om den nuvarande Hinku-kommunen inte har anslutit sig till kommunsektorns energieffektivitetsavtal (KETS) i slutet av 2022, kommer kommunen att uteslutas från Hinku-nätverket. De nya kommunerna har ett år tid på sig att ta KETS i bruk.
Läs mer
Mera nyheter
Publicerad 31-03-2020 kl. 9.47, uppdaterad 31-03-2020 kl. 9.47
  • Skriv ut sidan