Hyppää sisältöön

Hinku-verkosto

Hinku-verkosto on vuonna 2008 perustettu ilmastonmuutoksen hillinnän edelläkävijöiden verkosto, joka kokoaa yhteen kunnianhimoisiin päästövähennyksiin sitoutuneet kunnat, ilmastoystävällisiä tuotteita ja palveluita tarjoavat yritykset sekä energia- ja ilmastoalan asiantuntijat. Hinku-verkostossa on mukana myös maakuntia.

Tavoitteena 80 % päästövähennys vuoteen 2030 mennessä vuoden 2007 tasosta

Hinku-verkostossa on jo mukana jo yli 70 Hinku-kuntaa sekä viisi Hinku-maakuntaa, jotka ovat sitoutuneet päästötavoitteeseen. Lisäksi Hinku-verkosto jakaa tietoa ilmastonmuutoksen hillinnän parhaista käytännöistä, tukee kuntien ilmastotyötä sekä luo kysyntää ilmastoystävällisille tuotteille ja palveluille.

Hinku-verkosto syntyi alun perin Suomen ympäristökeskuksen vetämässä Kohti hiilineutraalia kuntaa -hankkeessa. Hinku-verkosto jatkaa yhä hankkeessa käynnistettyä työtä kuntien ilmastopäästöjen vähentämiseksi, paikallisen hyvinvoinnin edistämiseksi ja elinkeinoelämän toimintaedellytysten parantamiseksi.

Uudet kunnat, maakunnat sekä energia- ja ilmastoalalla toimivat yritykset ovat edelleen tervetulleita mukaan Hinku-verkostoon. Mukaantulo edellyttää tiettyjen Hinku-kriteerien täyttymistä.

Hinku-verkosto tarjoaa jäsenilleen:

  • verkostoitumismahdollisuuksia
  • tiedonvaihtoa
  • tukea erillishankkeiden valmisteluun
  • päästölaskentapalveluita ja -työkaluja
  • viestintäyhteistyötä
  • näkyvyyttä yritysten tuotteille ja palveluille

Ehdota Hinku-teko -palkinnon saajaa

Suomen ympäristökeskus palkitsee lähes kuukausittain esimerkillisiä päästövähennystekoja kuukauden Hinku-teko -palkinnolla. Jätä oma ehdotuksesi meille!

Hinku-kunnat ja -maakunnat kartalla

Näytä suurempi kartta

 

Hinku-kunnat ja maakunnat kartalla, tilanne 24.4.2020. © SYKE.
(Väkiluku 2018, aluejako 1.1.2020. Lähde: Tilastokeskus)

Julkaistu 14.1.2020 klo 8.38, päivitetty 23.6.2020 klo 16.08

  • Tulosta sivu