Ratkaisuja kestävään kaupunkikehitykseen

Uutinen 29.3.2023 klo 14.01

Ympäristöministeriön uutinen 29.3.2023

Ympäristöministeriön koordinoima Kestävä kaupunki –ohjelma (2019-2023) on tuottanut kestävän kehityksen ulottuvuuksia yhdistäviä ratkaisuja kestävään kaupunkikehitykseen ja tiivistänyt valtion ja kaupunkien kestävän kaupunkikehityksen yhteistyötä.

Toimet ovat parantaneet yhdyskuntien päästövähennysten ja sosiaalisen kestävyyden edellytyksiä, tukeneet lähiluonnon monimuotoisuutta ja hyvinvointivaikutuksia sekä vahvistaneet kestävyyden johtamista ja uudenlaisia osallistumisen tapoja.

Ohjelmassa on toteutettu tähän mennessä noin 70 hanketta, joihin on osallistunut noin 90 kaupunkia ja kuntaa sekä noin 70 muuta toimijaa.

Lue poiminnat ohjelman keskeisistä tuloksista esitteestä.

Ohjelma julkaisee vuoden 2023 aikana myös viisi temaattista tuloskoostetta eri aihepiireistä. Ensimmäinen, Tietoa ja testattuja ratkaisuja kaupunkien viherympäristöistä, löytyy ohjelman verkkosivuilta. Kaikki tuloskoosteet kootaan osoitteeseen kestavakaupunki.fi/tuloskoosteet

Käynnissä olevista toimista, ajankohtaisista tapahtumista ja tuoreista tuloksista saat tietoa myös seuraamalla ohjelmaa Twitterissä, tilaamalla uutiskirjeen tai liittymällä Virtuaalikortteli-tiedonvaihtoalustalle, jossa on mukana jo noin 900 kestävästä kaupunkikehityksestä kiinnostunutta käyttäjää.


  • Tulosta sivu