IlmastoAreena kokoaa kansaa elokuussa ilmastofestivaaleille Iihin

Uutinen 26.5.2021 klo 9.19
© IlmastoAreena

IlmastoAreena on Suomen merkittävin ilmastofestivaali, jonka tavoitteena on tuoda yhteen päättäjät, elinkeinoelämän edustajat, tutkijat, taiteilijat ja kansalaiset yhteiseen ilmastokeskusteluun. IlmastoAreena järjestetään Iissä elokuussa ja sen teemana on tänä vuonna kuluttajan hiilijalanjäljen muodostuminen eli liikkuminen ja matkailu, kuluttaminen, ruoka, rakentaminen ja asuminen.

Festivaalilavalle nousee yhteensä yli 50 huippuasiantuntijaa, ja tapahtumassa esiintyvät muun muassa Madventuresin Riku ja Tunna sekä Pauli Aalto-Setälä. Tapahtumassa nähdään myös puoluejohdon tentti.

Kaksipäiväinen festivaali järjestettiin ensimmäisen kerran kesällä 2019, jolloin se keräsi yhteensä yli 6500 kävijää

”IlmastoAreenan perusidea on se, että kutsumme kylään koko Suomen. Se on paikka, jossa kaikki pääsevät keskustelemaan tasa-arvoisesti ilmastonmuutoksen ratkaisuista”, kertoo tapahtuman vastaava tuottaja Hanna Lahti.

Ilmastobrunssi tarjoaa kunnille eväitä ilmastotyöhön

IlmastoAreenan pääyhteistyökumppani Suomen ympäristökeskus ottaa perjantaina 20.8.2021 klo 10-12 varaslähdön tapahtumaan ja järjestää kuntatoimijoille suunnatun ilmastobrunssin Iin seurakuntasalissa IlmastoAreenan tapahtuma-alueella. Ilmastobrunssilla on luvassa lyhyitä tietoiskuja ajankohtaisista ilmastoaiheista, esimerkiksi vähäpäästöisestä energiantuotannosta, kiertotaloudesta, luonnon monimuotoisuuden parantamisesta ja viestinnästä. Areenan muusta ohjelmistosta poiketen brunssitapahtumaan täytyy ilmoittautua etukäteen.

”Iin kunta on tehnyt upeaa työtä ilmaston hyväksi ja on pitkäaikainen Syken yhteistyökumppani. Halusimme lähteä mukaan IlmastoAreenan yhteistyökumppaniksi rakentamaan yhdessä kiinnostavaa festivaaliohjelmistoa, koska ainutlaatuinen tapahtuma tarjoaa meille hyvän mahdollisuuden tavata meille tärkeitä kohderyhmiä ja tavallisia ilmastotyöstä kiinnostuneita kansalaisia”, toteaa tutkimusinsinööri Teemu Ulvi Suomen ympäristökeskuksesta.

IlmastoAreena-festivaali järjestetään Iissä pe-la 20.-21.8.2021 fyysisenä tapahtumana. Festivaali on ilmainen ja avoin kaikille.

Lisätietoja:

IlmastoAreena-tapahtumasta:

  • www.ilmastoareena.fi
  • tapahtumakoordinaattori Aija Sarajärvi, Iin Micropolis Oy, etunimi.sukunimi@micropolis.fi, puh. 050-3244399

Kuntien ilmastobrunssi-tapahtumasta:


  • Tulosta sivu