Hinku-kuntien verkosto kasvanut kahdeksalla uudella jäsenellä

Uutinen 11.9.2019 klo 16.50
pyöräilijä vauhdissa
© Unsplash / Jack Alexander

Hinku-verkosto on vuonna 2008 perustettu ilmastonmuutoksen hillinnän edelläkävijöiden verkosto, joka kokoaa yhteen kunnianhimoisiin päästövähennyksiin sitoutuneet kunnat, ilmastoystävällisiä tuotteita ja palveluita tarjoavat yritykset sekä energia- ja ilmastoalan asiantuntijat.

Hinku-verkosto jakaa tietoa ilmastonmuutoksen hillinnän parhaista käytännöistä, tukee kuntien ilmastotyötä sekä luo kysyntää ilmastoystävällisille tuotteille ja palveluille.

Tuoreimmat Hinku–kunnat

Hinku-kunnat ovat sitoutuneet tavoittelemaan 80 prosentin päästövähennystä vuoteen 2030 mennessä vuoden 2007 tasosta. Kunnat pyrkivät vähentämään ilmastopäästöjään lisäämällä uusiutuvan energian käyttöä ja parantamalla energiatehokkuutta. Kunnat kannustavat myös paikallisia yrityksiä ja asukkaita ilmastotekoihin.

Tänä vuonna Hinku-kuntien verkosto on kasvanut ennätysvauhtia. Kevään ja kesän mittaan verkostoon on liittynyt kahdeksan uutta kuntaa.

Verkoston tuoreimmat kuntajäsenet ovat:

Uudet kunnat ja energia- ja ilmastoalalla toimivat yritykset ovat tervetulleita mukaan Hinku-verkostoon. Hinku-kunnaksi ryhtyminen edellyttää SYKEn laatimien Hinku-kriteerien täyttymistä.

 

Lisää aiheesta

Lisätietoja

HINKU-verkoston valtakunnallinen vetäjä, professori Jyri Seppälä, Suomen ympäristökeskus SYKE puh. 029 525 1629, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi


  • Tulosta sivu