SYKEltä mittava tietopaketti lahjaksi Hinku-kunnille

Uutinen 12.11.2020 klo 16.57

Suomen ympäristökeskus SYKE täytti tänä vuonna 25 vuotta ja haluaa lahjojen vastaanottamisen sijaan jakaa lahjoja. Hinku-päivillä 11.11.2020 julkistettiin kaikille Hinku-kunnille tietopaketit, joista löytyy kuntakohtaista tietoa ja työkaluja ilmastotyön tueksi ja tehostamiseksi. Pakettien avulla kunnat voivat seurata ilmastotavoitteensa toteutumista ja vauhdittaa alueellaan uusia ilmastonmuutoksen hillintäratkaisuja.​

Lahja on koottu osana Canemure-hankkeen työtä kiitoksena siitä, että kunnat ovat sitoutuneet kunnianhimoisiin päästövähennystavoitteisiin ja ovat useat tehneet jo monta vuotta hienoa ilmastotyötä. Lahja on kuntakohtaisesti räätälöity paketti, josta löytyy tietoa Hinku-verkoston, -kuntien ja -maakuntien päästöjen kehityksestä sektoreittain.

Paketista löytyy myös dataa kuntien ilmastotyön eri indikaattorien kehityksestä - esimerkiksi uusiutuvan energian tuotannosta, sähkö- ja kaasuautojen lataus- tai tankkauspaikkojen määristä sekä autokannan keskimääräisistä päästöistä.

”Olemme useamman asiantuntijan voimin keränneet muun muassa 14 vuoden päästödatat ja 13 ilmastotyön indikaattoria kahdelta vuodelta, ja päivittäneet näiden pohjalta yli 5 000 lukua. Toivomme paketin hyödyttävän kuntia ilmastotyön suunnittelussa ja seurannassa. SYKE on sitoutunut päivittämään lukuja vuosittain ainakin Canemure-hankkeen ajan, vuoteen 2024. Tuotamme paketin oikein mielellämme myös uusille Hinku-verkoston jäsenille”, lahjan paketoija, suunnittelija Venla Riekkinen SYKEstä sanoo.


  • Tulosta sivu