Raumalaisia taloyhtiöitä kannustetaan yhteistyöhön energiatehokkuuden parantamiseksi

Uutinen 11.3.2021 klo 16.01
Aurinkopaneelit

Rauman kaupungin tiedote 11.3.2021

Energianeuvonta Satakunnassa -hankkeeseen haetaan mukaan raumalaisia taloyhtiöitä. Tavoitteena on tuoda tunnetuksi energian hyödyntämistä ja energiatehokkuutta taloyhtiöfoorumeita hyödyntämällä. Mukaan ilmoittautuville taloyhtiöille pidetään virtuaalisia tapaamisia, joissa jaetaan vinkkejä esimerkiksi energiatehokkuuden huomioimiseen remonttien yhteydessä. Foorumitoiminta on vapaaehtoista ja maksutonta.

– Kokoamme yhteen taloyhtiöfoorumeita, jotka ovat taloyhtiöpäättäjien vapaaehtoisia yhteistyöelimiä. Naapurustoissa on voimaa myös energia-asioissa. Tapaamisissa kuulostelemme, mistä aiheista taloyhtiöt ovat kiinnostuneita ja etenemme sen mukaan. Esimerkiksi poistoilman lämmön talteenotto voisi olla yksi kiinnostava aihe. Vertaistuki on yksi parhaimpia asioita, joista energiatehokkuudesta kiinnostuneet taloyhtiöt pääsevät foorumeilla nauttimaan, hankkeen vetäjä energiainsinööri Marjo Kekki kertoo.

Energiatarkastuksesta apua alkumetreille

Taloyhtiöille tarjotaan myös mahdollisuus energiatarkastukseen, joka helpottaa energiatehokkuusratkaisujen työstämistä. Lvi-asiantuntija käy tarvittaessa paikan päällä tarkastamassa taloyhtiön parhaimmat energiansäästökohteet ja tehostamistoimenpiteet.

– Huomattava osuus taloyhtiöiden kuluista koostuu energian- ja vedenkulutuksesta, joten energiatehokkuuteen panostaminen kannattaa myös taloudellisesti. Hankkeen myötä voimme rahoittaa 1-2 energiatarkastusta maakuntaa kohti, joten kahdelle raumalaiselle taloyhtiölle on nyt rahanarvoinen etu tarjolla, Kekki sanoo.

Lisätietoja

Taloyhtiöfoorumien toiminnasta kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Marjo Kekkiin, energianeuvonta@pori.fi, puh. 044 701 1219.


  • Tulosta sivu