Hyppää sisältöön

Iilaakso Oy: Resurssiviisaat, vähähiiliset ratkaisut kuluttajille

Iin osahanke_Kuvituskuva

Iin kunnan omistama kiinteistöyhtiö Iilaakso Oy rakentaa ja vuokraa toimisto- ja teollisuustiloja sekä vastaa kiinteistöjen energiatehokkuustoimenpiteistä.

Iilaakso auttaa omiin kokemuksiinsa perustuen Pyhäjärveä ja Tyrnävää edistämään kuluttajien vähähiilisten ratkaisujen käyttöönottoa liikkumisessa, asumisessa, ruokailussa, jätehuollossa, palveluissa ja kulutusvalinnoissa.

Iilaakso on edistänyt Iin kunnan tavoitetta hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. Työtä on tehty sekä kunnan että kuntalaisten kanssa. Hankkeessa hyödynnetään aiemmin Iissä toteutetun ja Sitran rahoittaman kuluttajahankkeen tuloksia, jotka ovat monistettavissa ja hyödynnettävissä myös muissa kunnissa (Iisisti Energinen -hanke).

Hinku-verkostosta vipuvoimaa

Pohjois-Pohjanmaan Hinku-kunnat Ii, Tyrnävä ja Pyhäjärvi levittävät käytäntöjä fiksulla tavalla omalla alueellaan ottamalla paikalliset näkökohdat huomioon.

Osahankkeessa kestävän arjen kokeiluja suunnataan esimerkiksi kuntalaisten uusiutuvan energian käytön lisäämiseen ja kotien energiatehokkuuden parantamiseen. Hanke huomioi EU:n vihreän siirtymän tavoitteet ja mahdollisuudet esimerkiksi vihreän rahoituksen muodossa.

Iin, Pyhäjärven ja Tyrnävän yhteinen hanke kuntalaisten vähähiilisten ratkaisujen edistämiseksi käynnistettiin vuonna 2021, jolloin rekrytoimme projektihenkilön kuntien alueelle linkiksi hankkeen ja kuntalaisten välille. Kuntalaisille välitetään tietoa esimerkiksi eri lämmitysmuotojen vaihdosta vähähiilisiin energialähteisiin ja niihin mahdollisesti myönnettävistä tuista.

Hankkeen projektikoordinaattorina toimii Konsta Joro, jonka tehtävänä on myös peilata Iissä jo toteutettuja toimenpiteitä kolmen osallistuvan kunnan tilanteeseen ja näiden pohjalta, paikalliset olosuhteet huomioiden, toteuttaa kunnissa soveltuvia toimia. Lisäksi toimimme paikallisten yritysten kanssa yhteistyötä kehittäen.

Aikataulu

  • 2021–2023

Ajankohtaista

Lisätietoja

Yhteystiedot

Toimitusjohtaja Antti Tuomaala, Iilaakso Oy, etunimi.sukunimi@iilaakso.fi, puh. 040 672 1389

Energia-asiantuntija Kari Manninen, Iilaakso Oy, etunimi.sukunimi@iilaakso.fi, puh. 040 152 1511

Projektikoordinaattori Konsta Joro, Iilaakso Oy, etunimi.sukunimi@iilaakso.fi, puh. 050 551 2352

Julkaistu 26.2.2019 klo 13.48, päivitetty 23.5.2022 klo 10.52
  • Tulosta sivu