Hyppää sisältöön

Iilaakso Oy: Resurssiviisaat, vähähiiliset ratkaisut kuluttajille

Iilaakso auttaa omiin kokemuksiinsa perustuen Muhosta, Pyhäjärveä ja Tyrnävää edistämään kuluttajien vähähiilisten ratkaisujen käyttöönottoa liikkumisessa, asumisessa, ruokailussa, jätehuollossa, palveluissa ja kulutusvalinnoissa.

Iilaakso on edistänyt Iin kunnan tavoitetta hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. Työtä on tehty sekä kunnan että kuntalaisten kanssa. Hankkeessa hyödynnetään Iin kunnan meneillään olevan Sitran rahoittaman kuluttajahankkeen tuloksia, jotka ovat monistettavissa ja hyödynnettävissä myös muissa kunnissa.

Hinku-verkostosta vipuvoimaa

Pohjois-Pohjanmaan Hinku-kunnat Ii, Tyrnävä, Muhos ja Pyhäjärvi levittävät näitä käytäntöjä fiksulla tavalla omalla alueellaan ottamalla paikalliset näkökohdat huomioon.

Osahankkeessa kestävän arjen kokeiluja suunnataan esimerkiksi kuntalaisten uusiutuvan energian käytön lisäämiseen ja kotien energiatehokkuuden parantamiseen.

Iin, Pyhäjärven, Muhoksen ja Tyrnävän yhteinen hanke kuntalaisten vähähiilisten ratkaisujen edistämiseksi lähti käyntiin kesäkuussa 2020. Kunnat käynnistävät ensin rekrytoinnin, jossa Pyhäjärvelle, Muhokselle ja Tyrnävälle palkataan henkilö tuomaan kuntalaisille viestiä vähähiilisistä hankinnoista ja ratkaisuista. Kuntalaisille välitetään tietoa esimerkiksi eri lämmitysmuotojen vaihdosta vähähiilisiin energialähteisiin ja niihin mahdollisesti myönnettävistä tuista.

Hankkeen koordinaattori on Iilaakso Oy:n työntekijä, jonka tehtävänä on myös kertoa Iissä jo toteutettujen toimenpiteiden menestyksestä.

Aikataulu

  • 2020–2022

Lisätietoja

  • toimitusjohtaja Antti Tuomaala, Iilaakso Oy, etunimi.sukunimi@iilaakso.fi, puh. 040 672 1389
  • energia-asiantuntija Kari Manninen, Iilaakso Oy, etunimi.sukunimi@iilaakso.fi, puh. 040 152 1511
Julkaistu 26.2.2019 klo 13.48, päivitetty 22.6.2020 klo 10.32
  • Tulosta sivu