Hyppää sisältöön

Nokia on uusin Hinku-kunta Tampereen seudulta

Uutinen 20.2.2019 klo 10.55
Nokian kaasuautot
© Nokian kaupunki

Nokian kaupunki on Tampereen seudulta jo viides kunta, joka liittyi Hiilineutraalien kuntien (Hinku) verkostoon. Nokia tekee ilmastotyötä erityisesti vähähiilisen liikkumisen sekä kiinteistöjen energiaratkaisujen parissa.

”Päätimme liittyä Hinku-verkostoon yhdessä muiden Tampereen seudun kuntien kanssa, koska olemme jo pitkään tehneet yhdessä ilmastotyötä”, ympäristönsuojelupäällikkö Raimo Tuohisaari Nokian kaupungilta sanoo.

”Odotamme Hinku-verkoston avulla tekevämme yhä suunnitelmallisempaa työtä ilmastomuutoksen hillitsemiseksi. Myös uudet ideat ja esimerkit ovat tärkeitä meille ja koko seutukunnalle. Lisäksi toivon, että innostaisimme Hinkun myötä myös tavallisia kuntalaisia ilmastotoimintaan omassa arjessaan.”

Kunta on sitoutunut tavoittelemaan 80 prosentin päästövähennystä vuoteen 2030 mennessä vuoden 2007 tasosta.

Kestävyyttä liikkumiseen lähijunapilotilla ja biokaasuautoilla

Nokian kaupunki on ottanut käyttöön 26 kaasuautoa sekä kuorma-auton, joihin voi tankata myös biokaasua. Autot ovat muun muassa kunnan kotihoidon ja pysäköinnin valvonnan käytössä päivittäin.

”Ensi vuonna kaasuauton voi tankata myös lähipolttoaineella eli uusiutuvista raaka-aineista Nokialla valmistetulla biokaasulla, jota syntyy Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n biokaasulaitoksessa”, Tuohisaari kertoo.

Kestävää liikkumisratkaisuja kehitetään myös yhdessä naapurikuntien kanssa.

”Olemme mukana Pirkanmaan lähijunapilotissa, jossa on muun muassa tavoitteena rakentaa Nokian ja Tampereen välille toimiva lähijunayhteys. Tampereen seudulla pendelöidään paljon kuntien välillä, joten julkisten kulkuyhteyksien parantaminen on tärkeää”, hän lisää.

Lähitulevaisuudessa Nokia panostaa kiinteistöjen energiakatselmuksiin, joiden myötä esimerkiksi vanhoja kiinteistöjä liitetään kaukolämpöverkkoon. Kolmen kaupungin omistaman kiinteistön katolle on jo asennettu aurinkopaneelit osana useamman kunnan aurinkopaneelien yhteishankintaa.

Nokialla sijaitsee myös palkittu bio- ja kiertotalouden yrityspuisto ECO3, jossa monet ympäristö- ja energia-alan yritykset kehittävät uuttaa ilmastoystävällistä elinkeinotoimintaa.
 

Lisätietoa:

Ympäristönsuojelupäällikkö Raimo Tuohisaari , Nokian kaupunki
etunimi.sukunimi@nokiankaupunki.fi


  • Tulosta sivu