Kuntia toivotaan mukaan kestävyystoimien ristikkäisvaikutuksia selvittävään hankkeeseen

Uutinen 10.2.2023 klo 16.35

Gaia Consulting ja Sweco ovat käynnistäneet ympäristöministeriön Kestävä kaupunki -ohjelmalle toteutettavan hankkeen, jossa selvitetään kuntien kestävyystoimien ristikkäisvaikutuksia - siis sitä, että jokin kestävyyttä edistävä valinta voi aiheuttaa odottamattomiakin positiivisia tai negatiivisia vaikutuksia toisaalla.

Hankkeessa käsitellään mukaan lähtevien kuntien omia konkreettisia esimerkkejä, joita käsitellään ja työstetään yhdessä. Lisäksi muutkin kunnat ja kaupungit ovat tervetulleita mukaan hankkeen tapahtumiin kuulemaan kohdekuntien tapausten käsittelyä – kaikki opit halutaan levittää mahdollisimman laajasti koko kuntasektorille.

Hankkeen keskiöön on suunniteltu nostettavan erityisesti rakennetun ympäristön teemoja, kuten kaupunkisuunnittelu, viherympäristöt, monimuotoisuus ja infrastruktuuri, sekä sosiaalisen kestävyyden teemoja, esimerkiksi terveellisyys, turvallisuus ja viihtyisyys. Näitä teemoja tarkennetaan hankkeeseen mukaan lähtevien kanssa.

Kunnalle osallistuminen hankkeeseen ei maksa mitään - edellyttää lähinnä avointa mieltä kokemusten jakamiseen ja mahdollisuutta käyttää hieman työaikaa.

Hankkeen aloitustilaisuudessa kerrotaan lisää toteutuksesta ja mahdollisuuksista päästä mukaan eri rooleissa. Aloitustilaisuus järjestetään Oulussa, Helsingissä ja Teamsissa 16.2. klo 13-15.

Lisätietoja

Susanna Sepponen, susanna.sepponen@gaia.fi

Jani Päivänen, jani.paivanen@sweco.fi”


  • Tulosta sivu