Hinku-teko

Suomen ympäristökeskus valitsee joka kuukausi Kuukauden Hinku-teon. Hinku-teot valitaan Hinku-verkoston kunnissa toteutetuista toimenpiteistä. Ne voivat olla kunnan, yrityksen, yhteisön tai yksityishenkilön toteuttamia. Palkittu saa diplomin ja julkisuutta.

Hinku-teko -palkinnon valintakriteereinä ovat:

  • kasvihuonekaasupäästöjen väheneminen
  • muut hyödyt kuten energiatehokkuuden ja energiaomavaraisuuden parantaminen, taloudelliset edut, työllisyyden lisääntyminen, yhteisöllisyyden lisääntyminen, käyttö- tai asumismukavuuden parantaminen, positiiviset terveysvaikutukset tai muu hyvinvoinnin lisääntyminen
  • edelläkävijyyden ja aktiivisuuden osoittaminen
  • yhdessä tekeminen
  • päästöjä vähentävien käytäntöjen levittäminen ja tiedon jakaminen

Katso kaikki Hinku-teot 

Hinku-teot

Ilmastoareena Hinkupalkinto
Iin IlmastoAreena kuukauden päästövähentäjä 23.8.2019
Iin IlmastoAreena on valittu elokuun Hinku-teko -palkinnon saajaksi. Iin kunta on kutsunut kaikki suomalaiset Iihin, yhteen maamme aktiivisimmista ilmastokunnista, keskustelemaan avoimesti ilmastonmuutoksesta sekä levittämään parhaita käytäntöjä sen hillitsemiseksi. Ulkoilmatapahtuma itsessään tuotetaan mahdollisimman vähäpäästöisesti, hyödyntäen uusiutuvaa energiaa, kestäviä liikkumismuotoja sekä uudelleenkäytettyjä ja -käytettäviä, mahdollisimman pitkäikäisiä rakenteita.
Lue lisää
Hinku teko palkitseminen Kiilto oy
Kiilto Oy kuukauden päästövähentäjä 19.8.2019
Kemianteollisuuden yritys Kiilto on valittu kesäkuun Hinku-teko -palkinnon saajaksi. Kiilto panostaa energiatehokkuuteen ja uusiutuvan energian hyödyntämiseen. Rakennusteollisuudelle tuotteita ja teollisuudelle liimoja valmistavassa tuotantolaitoksessaan Lempäälässä yritys hyödyntää polymerointiprosessissa syntyvää hukkalämpöä sekä maalämpöä ja -kylmää tehdastilojen lämmitykseen ja jäähdytykseen.
Lue lisää
Asunto Oy Tampereen Pohjolankatu 18-20 palkitseminen 556
Asunto Oy Tampereen Pohjolankatu 18-20 kuukauden päästövähentäjä 19.8.2019
Asunto Oy Tampereen Pohjolankatu 18-20 valittiin toukokuun Hinku-teko -palkinnon saajaksi. Taloyhtiön hallitus on puheenjohtajansa Pertti Vesterisen johdolla toteuttanut esimerkillisesti energiansäästöön ja merkittäviin päästövähennyksiin johtavia toimenpiteitä sekä viestinyt toimistaan aktiivisesti.
Lue lisää
Porvoon palkitsemistilaisuus 556
Porvoon seurakuntayhtymä kuukauden päästövähentäjä 19.8.2019
Porvoon seurakuntayhtymä on valittu huhtikuun Hinku-teko -palkinnon saajaksi. Seurakuntayhtymä on toteuttanut merkittäviä päästövähennyksiä siirtymällä Porvoon tuomiokirkon lämmityksessä öljystä maalämpöön. Seurakuntayhtymä säästää hankkeen myötä vuosittain jopa 30 000 litraa öljyä.
Lue lisää
SaiPa Hinku-palkinto 200
Saimaan Pallo (SaiPa) kuukauden päästövähentäjä 19.8.2019
Lappeenrannan kotijääkiekkojoukkue Saimaan Pallo (SaiPa) on valittu tammikuun Hinku-teko -palkinnon saajaksi. Liiga-SaiPa Oy on ottanut käyttöönsä biokaasulla toimivat kaasuautot vuoden 2018 aikana.
Lue lisää
Julkaistu 30.4.2019 klo 12.00, päivitetty 19.8.2019 klo 10.57