Uutiset

RSS
Pälkäne Hinkuun yhdessä muiden Etelä-Pirkanmaan kuntien kanssa 20.11.2019 12.32
Pälkäneellä Hinku-verkostoon on päätetty lähteä yhdessä muiden Etelä-Pirkanmaan kuntien kanssa. Ilmastonmuutos on kaikkia koskeva ongelma, ja vaikka Pälkäne on pieni tekijä päästöjen suhteen, on tärkeää, että mekin teemme oman osamme ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.
Äänekoski on ensimmäinen keskisuomalainen Hinku-kunta 19.11.2019 8.53
Äänekoski on teollisuuskaupunki Keski-Suomen maakunnassa Keitele-järven eteläpäässä. Liittymällä Hinku-verkostoon Äänekoski haluaa osoittaa, että pieni teollisuuskaupunkikin voi kehittyä kestävästi. Samalla se toimii suunnannäyttäjänä muille Keski-Suomen kunnille ja kaupungeille.
Orimattila liittyi Hinku-verkostoon 15.11.2019 13.24
Orimattila on runsaan 16100 asukkaan vireä maaseutukaupunki reilun 200 000 asukkaan Päijät-Hämeessä. Aktiivisesti maakunnallisessa ilmasto- ja energiatyössä mukana oleva Orimattila liittyi Hiilineutraalien kuntien (Hinku) verkostoon marraskuussa.
Helsinki ottaa käyttöön Ilmastovahti-palvelun päästövähennysten seuraamiseen 13.11.2019 15.33
Helsinki on kehittänyt kansainvälisestikin ainutlaatuisen ilmastotyön seurantapalvelun, Ilmastovahdin, kaupungin päästövähennysten seuraamiseen. Helsinki aikoo olla hiilineutraali vuonna 2035 ja on käynnistänyt 147 päästövähennystoimenpidettä tavoitteen saavuttamiseksi. Ilmastovahti-palvelun ansiosta kuka tahansa voi seurata toimenpiteiden etenemistä ja vaikutuksia Helsingin hiilidioksidipäästöjen määrään.
Kärkölä mukaan Hinku-verkostoon 13.11.2019 14.27
Kärkölän kunta sijaitsee Päijät-Hämeen maakunnassa. Se on luonnonläheinen kunta, jonka naapurikuntia ovat Hausjärvi, Hollola, Mäntsälä ja Orimattila. Kärkölä liittyi marraskuussa Hiilineutraalien kuntien (Hinku) verkostoon.
Helsingin kaupunki selvitti peruskorjaamisen ja uudisrakentamisen hiilijalanjäljen ja kustannukset 12.11.2019 16.29
Helsingin Asuntotuotanto Att teetti selvityksen kahden kaupungin vuokrakerrostalon hiilijalanjäljestä ja kustannuksista vaihtoehdoissa, että kerrostalot peruskorjattaisiin ja niihin rakennettaisiin lisäkerroksia tai ne purettaisiin ja tilalle rakennettaisiin uudet kerrostalot.
Hinku-syyspäivillä pureuduttiin vähähiiliseen liikenteeseen 8.11.2019 9.56
Hinku-verkoston perinteikkäät syyspäivät pidettiin Helsingin yliopiston keskustakampuksella lokakuun 29.päivä. Aamupäivän puhuttavimmat teemat olivat Hinku-maakunnat sekä Hinku-päästölaskennan muutokset. Useat maakunnat ovat olleet kiinnostuneita mahdollisuudesta liittyä Hinku-verkostoon. Ensimmäisinä Hinku-maakunnan statuksen saivat Etelä-Karjala ja Pirkanmaa.
Etelä-Karjala ja Pirkanmaa ensimmäiset Hinku-maakunnat 7.11.2019 8.22
Suomen ympäristökeskuksen koordinoima Kohti hiilineutraaleja kuntia (Hinku) -verkosto vahvistuu. Etelä-Karjala ja Pirkanmaa ovat saaneet ensimmäisinä Hinku-maakunnan aseman.
Ilmastokestävää kaupunkia rakentamassa 6.11.2019 14.53
Ilmatieteen laitoksen ja Suomen ympäristökeskuksen tavoitteena on kehittää ilmastokestävän alue- ja kaupunkisuunnittelun ohjeet, joissa otetaan huomioon sekä ilmastonmuutoksen hillintä että muutokseen sopeutuminen. Avainasemassa on hyvien käytäntöjen levittäminen osaksi kaupunkien suunnittelun arkea.
Jokioinen mukaan Hinku-verkostoon 31.10.2019 9.45
Jokioinen sijaitsee Kanta-Hämeen maakunnassa keskellä Helsingin, Turun ja Tampereen muodostamaa kolmiota. Jokioisten maisemaa hallitsevat laajat pellot ja metsämaisemat. Jokioinen liittyi lokakuussa Hiilineutraalien kuntien (Hinku) verkostoon.
Kaikki uutiset